sobota 22. května 2010

Dovolená v Beskydech

Sice se zpožděním, ale přece... Podávám hlášení o naší krátké dovolené z druhého květnového víkendu.

V pátek dopoledne mě páníčci nahnali do auta, naložili zavazadla a vyjeli jsme. Páníček má novou navigaci, takže v autě bylo nejdřív poněkud živěji - to když se panička nelichotivě vyjadřovala ohledně její (ne)funkčnosti - a pak poněkud ticho - to když se panička pro změnu nafoukla, že dostává "vynadané" za každou přejetou odbočku, kterou navigace pozdě nahlásí... :) Prej, podle klasické mapy se jede líp - no fakt je, že jsme se cestou mrkli na dost zajímavá místa (například nás páničkova nová elektronická přítelkyně protáhla zahrádkářskou kolonií u Frýdlantu) :)
Nakonec jsme ale zdárně dojeli, našli správný hotel a dokonce se potkali i s druhou půlkou expedice.
Po ubytování jsme vyrazili na procházku, ale kousek od hotelu začalo pršet, takže jsme to nakonec otočili a úplně mokří se vrátili zpět a strávili příjemné odpoledne v tamější hospůdce.

Na sobotu páníci naplánovali výšlap na Lysou Horu - byla to docela fuška, ale zvládla jsem to. Kupodivu jsme ani nezmokli, i když to jednu chvíli vypadalo dost nahnutě. Večer se ale rozpršelo, za což jsem byla docela ráda, protože další zvažovaný výšlap (na Radhošť v neděli při cestě zpět) bych asi už nezvládla.

Takže dovča sice krátká, ale fyzicky náročná, takže stačilo :)

Žádné komentáře:

Okomentovat